2014. március 28., péntek 08:42

2014. május 1-től újabb két csúszdával bővül a makói Hagymatikum - olvashatjuk a fürdő Facebookos oldalán.

A Délvilág Napilap megtudta, hogy jelenleg már működik a szabadtéri anakondacsúszda, ezek mellé épül majd hamarosan egy családi, valamint egy kamikazecsúszda.

Mindhárom a jelenlegi fogadómedencét használja majd – ezt eredetileg is úgy tervezték, hogy összesen 3 csúszdát szolgáljon ki. Maguk a csúszdák már készen vannak; ugyanaz a lengyel cég gyártotta, amely a már meglévőt is készítette és szerte az országban nagyon sok fürdő számára gyártott hasonlókat.

hagymatikum csuszdaterv

A két új csúszda együtt összesen 14,4 millióba fog kerülni, a pénzt a város saját költségvetéséből biztosítja. Az igazgató elmondta: a beruházást az tette lehetővé, hogy a fürdő idén jóval kevesebb működési támogatással is beéri, mint tavaly.
A makói Hagymatikum Gyógyfürdő nagyon sok programmal várja az érdeklődőket, megemlékezett a Víz Világnapjáról is, melyet 1992 óta az ENSZ döntésére ünnepelnek meg szerte a világban. Számtalan vizes élményben volt részük a makói fürdőbe érkezőknek szombaton: a vendégeknek makói gyógyvizet és gyógyiszapmintákat osztogattak, de aki a lazítás közben egy kis mozgásra vágyott, az vízi tornázhatott is.
Megjelent: 2016 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. március 28., péntek 08:59